На сина королеви Єлизавети II подали до суду — його звинувачують у сексуальному насильстві

Дата: 10 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У понеділок на британського принца Ендрю подали до суду за те, що він нібито тричі вдався до сексуального насильства над Вірджинією Джуффре – жінка каже, що її “продав для сексу” покійний фінансист Джеффрі Епштейн. 

Про це повідомляє Reuters. 

Вірджинія Джуффре та принц Ендрю 2001 року

У цивільній скарзі, поданій до окружного суду США на Манхеттені, Вірджинія Джуффре заявила, що герцог Йоркський, другий син королеви Єлизавети, вчинив стосовно неї сексуальне насильство та побив її близько двадцяти років тому, коли їй було 17. Епштейн також скривдив її.

“Я притягую принца Ендрю до відповідальності за те, що він зі мною зробив”, – заявила Джуффре, раніше відома як Вірджинія Робертс.

Вона додала, що “могутні та багаті не звільняються від відповідальності за свої дії”: 

Я сподіваюся, що інші жертви побачать, що можна не жити в тиші і страху, а повернути контроль над своїм життям, висловившись і вимагаючи справедливості”.

Ще 2019 року принц сказав в інтерв’ю ВВС, що не пам’ятає зустрічі з Джуффре, і категорично спростував усі її звинувачення про сексуальне насильство. Він також назвав поведінку Епштейна “неналежною”, але сказав, що не шкодує про їхню дружбу.

61-річний Ендрю – один з найвидатніших людей, пов’язаних з Епштейном, якого федеральна прокуратура Манхеттена у липні 2019 року звинуватила у сексуальній експлуатації десятків дівчат і жінок. 

Через деякий час після інтерв’ю Ендрю склав королівські обов’язки, оскільки благодійні та інші організації дистанціювалися від нього. 

У віці 66 років у в’язниці на Манхеттені 10 серпня 2019 року в очікуванні суду Епштейн покінчив життя самогубством. 

Джуффре заявила, що вона була жертвою сексуальної торгівлі та насильства з боку Епштейна з 2000-го по 2002 рік, з 16 років.

До її позову також додали відому фотографію, на якій зображені Джуффре та принц Ендрю 2001 року.  

У своїй скарзі Джуффре запевняє, що принц Ендрю змусив її здійснити небажаний статевий акт у лондонському домі подруги Епштейна Гіслейн Максвелл, заарештованої за співучасть в організації проституції, педофілії й торгівлі неповнолітніми. 

Джуффре розповіла, що Ендрю також жорстоко поводився з нею в особняку Епштейна на Верхньому Іст-Сайді Манхеттена та на приватному острові на Віргінських островах США, яким володів Епштейн.

У скарзі йдеться, що Джуффре “була змушена через явні або приховані погрози” з боку Епштейна, Максвелл та Ендрю вступити в сексуальні стосунки з останнім, побоюючись наслідків за непослух.

“Багатство, влада, становище та зв’язки Ендрю дозволили йому знущатися над наляканою, вразливою дитиною, не було нікого, хто б захистив мене”, – зазначається у скарзі. 

Джуффре подала до суду на принца Ендрю, відповідно до Закону штату Нью-Йорк про дітей-жертв, що дозволяє багатьом жертвам жорстокого поводження з дітьми подавати позови проти ймовірних ґвалтівників, навіть якщо насильство сталося кілька десятиліть тому. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter