Син королеви Єлизавети II може постати перед судом через звинувачення в сексуальному насильстві

Дата: 13 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Нью-Йорку федеральний суддя відмовився відхилити позов, який подала Вірджинія Джуффре проти члена королівської родини – принца Ендрю. Якщо справу не врегулюють, син королеви Великої Британії Єлизавети може постати перед судом у період з вересня до грудня 2022 року.

Про це повідомляє CNN.

Вірджинія Джуффре та принц Ендрю, 2001 рік

Вірджинія Джуффре подала позов відповідно до закону штату Нью-Йорк, ухваленого у 2019 році, який збільшив термін давності в справах про сексуальне насильство над дітьми.

 У позові жінка стверджує, що її продали королівській сім’ї для сексуальної експлуатації, коли вона була неповнолітньою.

“Скарга пані Джуффре не є ні “нерозбірливою”, ні “розпливчастою”, ні “двозначною“. У ній стверджується про окремі випадки сексуального насильства за конкретних обставин у трьох визначених місцях. У ній зазначено, від кого йшло це сексуальне насильство“, – написав в ухвалі суддя США Льюїс Каплан.

Нагадаємо, Джуффре стверджує в позові, що покійний фінансист Джеффрі Епштейн продав її та змусив займатися сексом зі своїми друзями, включно з принцом.

Жінка повідомила, що принц ґвалтував її на приватному острові Епштейна на Віргінських островах США, у його особняку на Манхеттені та в будинку його колишньої подруги Гіслен Максвелл у Лондоні.

Принц Ендрю відкинув звинувачення та подав клопотання про відхилення позову. Наприкінці 2019 року він відмовився від королівських обов’язків через звинувачення, які заплямували його репутацію.

Позов Джуффре до принца Ендрю цивільний. Федеральний суд Мангеттена взяв його до розгляду влітку минулого року.

Адвокати члена королівської родини стверджують, що позов порушує умови мирової угоди з Епштейном, укладеної 2009 року у Флориді, у якій потерпіла погодилася на відмову від претензій до Епштейна та інших осіб.

Угоду оприлюднили минулого тижня. Вона засвідчує, що Епштейн заплатив Джуффре 500 000 доларів за припинення справи без визнання відповідальності чи провини. Ім’я принца в ній не фігурувало.

Епштейну, який у 2008 році визнав себе винним, у липні 2019 року було висунуто звинувачення за федеральним законом про торгівлю людьми.

Прокурори звинуватили його в тому, що протягом десятиліть він вчиняв сексуальне насильство над неповнолітніми дівчатами, доставляючи їх на приватних літаках до своїх володінь у Флориді, Нью-Йорку, Нью-Мексико та на Віргінських островах США. Він наклав на себе руки у в’язниці, так і не дочекавшись суду.

Фото обкладинки: CNN

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter