Поліція за заявою голови “Журналістів проти корупції” відкрила справу проти Комісії з журналістської етики

Дата: 07 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

У Волинській області поліція відкрила кримінальне провадження проти Комісії з журналістської етики та її керівника Андрія Куликова за заявою головного редактора інформагенції “Журналісти проти корупції” та керівника ГС “Національна спілка незалежних журналістів України” Сергія Кота.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Відомості зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових рішень за ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів), ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) та ст. 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України. Наразі справу вже скерували за підслідністю до Києва.

Сергій Кот поскаржився до поліції після рішення КЖЕ від 29 грудня 2020 року, яким йому оголосили публічний осуд, закликали припинити надавати за гроші статус журналіста особам, які не ведуть журналістської діяльності та зупинити рекламну кампанію для залучення таких “журналістів”.

Андрій Куликов зазначив, що правоохоронці наразі не повідомили йому про цю справу, тому він не може її прокоментувати.

Андрій Куликов – керівник Комісії з журналістської етики

Це не є для мене великою несподіванкою, знаючи діяльність пана Кота – пару разів бачивши й чувши, що він каже”, – сказав журналіст.

Андрій Куликов та членкиня КЖЕ Світлана Остапа не пригадують, щоб на рішення Комісії раніше скаржилися до поліції – лише до суду.

Нагадаємо, що Національна поліція, наприкінці минулого року, за заявою Сергія Кота відкрила провадження проти керівниці Інституту масової інформації Оксани Романюк. Кот звинувачує медіаекспертку у завідомо неправдивому повідомленні про злочин (частина 1 статті 383 ККУ).

Раніше Романюк в коментарі “Детектору медіа” розповіла про продаж журналістських посвідчень громадською організацією “Журналісти проти корупції”. Вона також зазначила, що торгівля журналістськими посвідченнями є порушенням як журналістської етики, так і Кримінального кодексу.

Фотографія обкладинки: Укрінформ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter