Просувала медійний образ Сальдо: власниці херсонського телеканалу повідомили про підозру

Дата: 09 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зібрали докази колабораційної діяльності власниці херсонської телерадіокомпанії “ВТВ плюс”, яка після захоплення Херсона добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, підозрювана надала окупантам ресурси телеканалу для поширення прокремлівської пропаганди та медійної підтримки місцевих колаборантів.

Крім того, вона особисто брала інтерв’ю у ставленика РФ Володимира Сальдо, якого публічно представляла як “легітимного” очільника області.

Таким чином росіяни використовували медіаресурс для нав’язування місцевим російських наративів та поширення окупаційного режиму в регіоні.

Незадовго до звільнення Херсона власниця телеканалу втекла з міста й наразі переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині Півдня України.

Правоохоронці не розкривають імені підозрюваної, однак медіа пишуть, що засновницею та єдиною власницею ТРК “ВТВ Плюс” є Тетяна Каменська.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

СБУ проводить комплексні заходи для притягнення її до відповідальності.

Нагадаємо, що наприкінці лютого у столиці правоохоронці затримали ворожого пропагандиста, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Ймовірним поплічником росіян є блогер, засновник так званого “руського клубу”, який готував замовні публікації для підсанкційних російських інформагентств. Серед них – “Русская народная линия” і “Одна Родина”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter