У Києві затримали прокремлівського блогера, який ховався в монастирі УПЦ МП

Дата: 22 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У столиці правоохоронці затримали ворожого пропагандиста, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Ймовірним поплічником росіян є блогер, засновник так званого “руського клубу”, який готував замовні публікації для підсанкційних російських інформагентств. Серед них – “Русская Народная Линия” і “Одна Родина”.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

У своїх колонках затриманий називав “закономірним” захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував так звані “ЛНР” та “ДНР”.

У серпні минулого року йому заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (“Державна зрада”). Тим часом підозрюваний вдався до втечі та намагався переховуватися від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ МП.

Однак співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали.

За даними слідства, провокаційні матеріали й публічні виступи блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України. За кожну частину контенту він отримував від РФ грошову винагороду.

Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Офіційно правоохоронці не називають імені затриманого, однак видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела повідомляє, що йдеться про Дмитра Скворцова.

Нагадаємо, що в листопаді кіберфахівці СБУ викрила блогера із Запоріжжя, який викладав у мережу фото та відео наслідків російських ракетних ударів по місту. Цю інформацію “підхоплювали” представники спецслужб РФ для збору розвідданих про “результати” ракетно-артилерійських обстрілів регіону.

“Сюжети” блогера активно використовував прокремлівський пропагандист Анатолій Шарій для наповнення власного телеграм-каналу і проведення інформаційно-підривної діяльності проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter