Проросійський блогер Юрій Подоляка потрапив під нові санкції Канади

Дата: 11 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Проросійський блогер-пропагандист Юрій Подоляка, президент-втікач Віктор Янукович, його син Олександр, а також два десятки інших колаборантів потрапили під дію нових канадських санкцій.

Перелік підсанкційних осіб оприлюднений на сайті уряду Канади.

Юрій Подоляка в окупованому Криму. Фото з соцмереж

Загалом санкції запровадили проти 24 українських колаборантів, які працюють у музеях та інших культурних центрах РФ і сприяють крадіжці й знищенню культурних об’єктів та української культури, уточнили в описі.

До переліку, крім старшого й молодшого Януковичів і Подоляки, потрапили так звані міністр культури окупованої Херсонської області Олександр Кузьменко, перший заступник міністра інформації терористичного угруповання “ДНР” Данило Безсонов й міністр освіти Криму Валентина Лаврик, російські пропагандисти Ігор Друзь та Костянтин Кнурик та інші.

Все майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожуються, в’їзд до країни їм заборонений.

Водночас Канада запровадила санкції проти 17 “новостворених установ на території окупованих Росією регіонів України”. Перелік включає, зокрема, так звані міністерства освіти й культури, створені окупантами на захоплених територіях, а також добровольчі угруповання, які воюють на боці Росії. Серед останніх, зокрема, “Об’єднання добровольців Донбасу”, ПВК “Конвой”, пропагандистський ресурс NewsUa.ru та MediaGroup NewsFront, окуповані херсонські, мелітопольські та маріупольські музеї, благодійний фонд “Добровольці Донбасу” та інші.

За даними “Укрінформу”, про розширення антиросійських санкцій і новий пакет оборонної допомоги Україні оголосили 10 червня під час неанонсованого візиту прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до Києва.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 178 росіян, серед яких судді Конституційного Суду Росії.

У переліку підсанкційних людей є голова Конституційного Суду Росії Валерій Зорькін та його заступник Сергій Маврін. Йдеться, зокрема, про блокування активів, припинення торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань, заборону участі у приватизації, заборону на набуття у власність земельних ділянок.

Усі санкції запроваджені на п’ять років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter