Проросійський блогер Анатолій Шарій може бути членом Міжнародної федерації журналістів – ІМІ

Дата: 04 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Проросійський блогер Анатолій Шарій, якого підозрюють у державній зраді, заявив, що він є членом Міжнародної федерації журналістів.

Про це інформує Інститут масової інформації.

Анатолій Шарій у Барселоні. Фото: Джоан Санчес

Як повідомляє ІМІ, Шарій звернувся до кількох міжнародних медійних організацій з проханням про підтримку. В листах блогер пише про погрози у зв’язку з нібито його розслідуванням діяльності наркокартелів у Європі. Шарій заявляє, що є членом Міжнародної федерації журналістів і “шокований тим, що як журналіст зазнав нападу в Європі”. 

ІМІ опублікували фотографію нібито посвідчення Шарія, виданого Міжнародною федерацією журналістів. На посвідченні зазначено, що воно діє до 27 вересня 2025 року.

Інститут масової інформації звернувся по коментар до Міжнародної федерації журналістів, чи дійсно Шарій є членом цієї організації.

Джерело: ІМІ

У ніч з 23 на 24 жовтня 2023 року в Іспанії невідомі закидали “коктейлями Молотова” будинок підозрюваного в державній зраді проросійського пропагандиста Анатолія Шарія. Як писало іспанське видання elDiario, напад трапився після “розслідування” Шарія про нібито наркобізнес в Україні та Європі.

Нагадаємо, у липні поточного року Анатолію Шарію повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. 

Шарію закидають допомогу росіянам у монтуванні та поширенні роликів з допитами українських полонених. Матеріали для роликів він отримував у екскерівника поліції Вінниччини Анатолія Шевцова

Раніше ZMINA повідомляла, що за рік повномасштабної війни Шарій суттєво розширив онлайн-аудиторію та намагається видати себе за українця, хоча, по суті, прокремлівської риторики не змінив.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter