Проросійському блогеру Таліпову загрожує до 12 років за допомогу окупаційній армії у війні проти України

Дата: 15 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя скерувала до суду справу проросійського блогера з Криму, якого звинувачують у допомозі окупаційній армії у війні проти України.

Про це інформує пресслужба відомства

Олександр Таліпов

За даними прокуратури Криму, з початку повномасштабного вторгнення Росії обвинувачений регулярно публікує відео та повідомлення у власних соціальних мережах з інформацією про збори та заклики допомогти армії РФ. Блогер збирав кошти, зокрема, на дрони для артилерії та розвідки та на пересувний комплекс радіоелектронної боротьби.

Пізніше громадянин України звітував про результати проведеного “збору” і публікував відеозаписи, на яких різні підрозділи Збройних сил РФ висловлюють подяку за отримані технічні засоби.

Правоохоронці кваліфікували дії блогера як допомогу державі-агресору за ч. 1 ст. 111-2 КК України. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.

У повідомленні прокуратури не називають імені та прізвища підозрюваного, однак посадовець, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитись анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться саме про Олександра Таліпова (Oleksandr Talipov, Aleksandr Talipov).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter