Пропагандистка Ксенія Місюревич розповіла, що бачила рештки українських захисників на “Азовсталі”

Дата: 26 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Пропагандистка прокремлівського каналу “Мариуполь 24”, підозрювана в колабораціонізмі Ксенія Місюревич розповіла, що бачила рештки українських військових у сховищах металургійного комбінату “Азовсталь” і це було “страшно, але класно”.

Як пише ІМІ, відео її виступу оприлюднив у мережі ексдиректор телеканалу МТБ, де до окупації працювала Місюревич, український журналіст Микола Осиченко.

Скриншот з відео. Джерело: ІМІ

Виступ пропагандистки був ще влітку 2023 року перед аудиторією російського щорічного державного форуму “Сообщество” в місті Воронеж. На відео вона розповідає про свою поїздку на руїни комбінату “Азовсталь” у складі знімальної групи “Мариуполь 24”, зокрема емоційно ділиться тим, що побачила на території зруйнованого металургійного комбінату.

“Ми знімали в підвалах, ми бачили рештки українських військових, ми бачили схрони зброї. Ми ходили тими стежками, де ще ніхто не був: попереду мене йшов сапер, за десять метрів від мене, і потім я за ним. Це було дуже страшно, але дуже класно!” – каже Місюревич.

Також пропагандистка стверджує, що після їхнього візиту на “Азовсталь” “через дві години прилетіли ракети”.

Осиченко так прокоментував дії колишньої підлеглої: “Ксенія цілком могла до 24 лютого 2022 року спілкуватись у студії з бійцями, рештки яких потім із захопленням споглядала. Росія усвідомлено клепає манкуртів з наших людей на окупованих територіях, а ті, як лемінги, йдуть на вірну смерть із маніакальною впевненістю стада. Мораль та емпатія в них уже померла повністю, на жаль”.

Нагадаємо, що окупанти створили пропагандистський канал “Мариуполь 24” восени 2022 року. З його новинних випусків стало достеменно відомо, хто ще з місцевих журналістів пішов на співпрацю з окупантами. Зокрема, це спортивний оглядач Олександр Капустян, який протягом 22 років працював спортивним кореспондентом на МТВ, кореспондент Олександр Бузулук та колишня студентка факультету журналістики місцевого університету Місюревич.

З моменту окупації міста остання готувала сюжети, у яких намагалася дискредитувати українських захисників та подавала викривлену інформацію щодо подій, що відбувалися під час боїв за Маріуполь.

Також вона брала участь у створенні пропагандистського фільму про “Азовсталь”, у якому стверджувала, що наші захисники нібито насильно утримували мирних громадян у підвалах підприємства.

За публічну підтримку російських окупантів та підготовку антиукраїнських сюжетів Місюревич “підвищили” до продюсера інформаційних програм “Мариуполь 24”.

У жовтні 2023 року Служба безпеки України повідомила Ксенії Місюревич про підозру в колабораціонізмі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter