Пропагандистці, яка очолює прокремлівський телеканал “Юнион”, повідомили про підозру в колабораціонізмі

Дата: 26 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Пропагандистці Вікторії Мельниковій, яка очолює прокремлівський телеканал “Юнион” у терористичному угрупованні “ДНР”, повідомили про підозру в колабораціонізмі.

Про це йдеться в телеграм-каналі Донецької обласної прокуратури.

Вікторія Мельникова. Фото із соцмереж

У березні 2022 року “медійниця” почала співпрацю з “міністерством інформації ДНР”. Вона відповідає за створення фейків і відбілювання репутації окупантів. Зокрема, формує ілюзію законності окупації частини території Донеччини та підтримує ідеологічну основу мілітаризованої політики держави-агресора. Провину за обстріли захоплених земель жінка перекладає на українських захисників.

Крім того, Мельникова створила окремий телеграм-канал, де висвітлює “благодійні” заходи на підтримку росіян і поширює фейки про абсолютний успіх загарбників на фронті.

Активно підтримувала і висвітлювала незаконні вибори президента РФ, які окупанти проводили на захоплених територіях України.

Українські правоохоронці оголосили її в розшук. Якщо провина буде доведена, максимальне покарання, що очікує на неї, – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або вести певну діяльність на 15 років та конфіскацією майна.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що пропагандистка прокремлівського каналу “Мариуполь 24”, підозрювана в колабораціонізмі Ксенія Місюревич розповіла, що бачила рештки українських військових у сховищах металургійного комбінату “Азовсталь” і це було “страшно, але класно”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter