Пропагандист Ілля Клішин не отримає роботу у “Настоящем времени”

Дата: 01 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Редакція видання “Настоящее время” не працевлаштовуватиме топменеджера Іллю Клішина, який створював матеріали пропагандистського змісту у Росії. 

Про це повідомляє “Детектор медіа”. 

Ілля Клішин. Фото: internews.kg

Напередодні всередині редакції видання виник конфлікт, адже українські, білоруські та частина російських працівників празького офісу обурились можливим призначенням Клішина. 

Річ у тім, що під час війни, у 2014 році, він кілька разів створював матеріали пропагандистського змісту, де розповідав як Росія має зберегти Крим після Путіна та змусити Європу та Україну визнати його територією РФ.

“Важливо розуміти, що варіанту віддати його назад немає”, – радив він читачам. 

Крім того, у своїх блогах він припускав, що Україна ніколи не стане частиною Європи.

Рішення не приймати на роботу Клішина “Детектору медіа” підтвердила ведуча та журналістка “Настоящего времени” Ірина Ромалійська. Про це, за її словами, зранку 31 березня повідомив співробітникам директор телеканалу Павло Буторін.  

Публічно сам Клішин ситуації не коментував. 

Нагадаємо, що кадровий скандал з приводу призначення пропагандистів стався також у російській службі “Голосу Америки”. Тоді телеканал прийняв на роботу ексспівробітника прокремлівського ресурсу НТВ Гаррі Княгницького, який займався пропагандою агресивної політики Росії та виправдовував війну проти України.

Українські журналісти закликали “Голос Америки” звільнити Княгницького, провести внутрішнє розслідування, яким чином він зміг отримати посаду, та опублікувати його результати. 

За два дні пропагандиста усунули

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter