“Голос Америки” усунув від роботи російського пропагандиста Гаррі Княгницького

Дата: 25 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Гаррі Княгницького та Дарʼю Давидову, журналістів російської служби “Голосу Америки” відправили у відпустку після звинувачень у роботі на російську пропаганду до початку співпраці з мовником.

Про це повідомляє The Washington Post.

Гаррі Княгницький знімає сюжет для “Голосу Америки”. Скриншот

Обох медійників відсторонили від роботи 24 лютого. Це сталося після колективного листа 15 журналістів “Голосу Америки” до керівництва. У ньому журналісти писали, що “не можуть довірити місію “Голосу Америки” людям, які роками працювали на російський уряд і просували прокремлівські наративи“. Їхня попередня робота “сприяла поширенню російської пропаганди та дезінформації”, паплюжила Сполучені Штати та “заклала основу для виправдання Кремлем свого повномасштабного вторгнення” в Україну.

Лист був підписаний ще в листопаді, коли Княгницького та Давидову взяли на роботу.

Керівництво “Голосу Америки” не пояснило, чому рішення про їхнє усунення ухвалили через кілька місяців після звернення 15 співробітників. У своїй заяві речник “Голосу Америки” Найджел Гіббс написав, що “керівництво проводить ретельний аналіз цього питання і провело кілька дискусій” з цього приводу.

В той час менеджери “Голосу Америки”, які ухвалювали рішення про найм Княгницького та Давидової, кажуть, що не жалкують про своє рішення, оскільки обоє медійників нібито відповідають стандартам. Сам Княгницький заявив, що не вважає себе пропагандистом.

Нагадаємо, українське об’єднання “Медіарух” закликало керівництво російської служби телеканалу “Голос Америки” (VoA) звільнити Гаррі Княгницького, який займався пропагандою агресивної політики Росії та виправдовував війну проти України. 

Раніше українське англомовне видання Kyiv Post повідомило, що співробітники “Голосу Америки” звернулися до американських конгресменів і закликали керівництво каналу переглянути призначення Княгницького та російської кореспондентки Дарії Давидової, якій закидають легітимізацію анексії Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter