Пропаганда РФ використовує ютуб для розпалювання ненависті за ознаками етнічної та расової належності – дослідження ІМІ

Дата: 16 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Російська пропаганда використовує ютуб як майданчик для розпалювання ненависті та поширення дезінформації, а також поширює ідею геноциду українського народу, транслює расистські висловлювання та вихваляє російських воєнних злочинців. 

Про це йдеться в дослідженні, яке провів Інститут масової інформації. 

Ольга Бєлова та Михайло Шахназаров. Фото: “Здравствуйте, товарищи”

Риторику, спрямовану проти українського народу та розпалювання ненависті до громадян Європи та США, транслює, зокрема, канал “Звезда”. Так, ведучі програми “Здравствуйте, товарищи!” Ольга Бєлова та Михайло Шахназаров, які перебувають під санкціями в Україні, розкритикували відео нової передвиборчої кампанії президента США Джо Байдена за те, що в ньому знялися представники різних рас.   

“Чому, приміром, у передвиборчому ролику Трампа обігрується протистояння білої та чорної Америки? У ролику Байдена це суцільне кольорове населення, то ось зараз за змістом раз уже всі все розуміють, то треба знімати ролик виборчий десь у Техасі з реднеками і Реднеки – жаргонна назва світлошкірих фермерів, мешканців сільської глибинки США., з білими жінками, білими чоловіками. Їхнє завдання – білу людину, розумну білу людину, просто знищити”, – зазначили пропагандисти.

Як зауважує ІМІ, цими висловлюваннями росіяни порушили правила ютубу щодо агресивних дій та цькування в інтернеті, а також правила щодо ворожих висловлювань.

Лише за два тижні від моменту завантаження ролик набрав 42 тисячі переглядів. 

Зрештою Інститут масової інформації закликав ютуб видалити з платформи російські та проросійські канали, що поширюють фейки та проросійську пропаганду, розпалюють геноцид проти українського народу та поширюють расистські висловлювання.

Раніше ZMINA писала, що в жовтні 2022 року директор російського пропагандистського телеканалу RT (Russia Today) Антон Кузнєцов-Красовський закликав топити українських дітей та розстрілювати українців, які не підтримують ідею “єдності з росіянами”. Також Красовський заявив в ефірі, що насправді українців як нації не існує, просто “якусь велику кількість росіян змусили повірити в те, що вони хохли“. 

У лютому 2023 року Шевченківський райсуд Києва заочно засудив російського пропагандиста, директора телеканалу RT Кузнєцова-Красовського до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Росія стала головною країною-дезінформатором 2022 року, основною темою її інформаційних атак стала війна проти України. У 60 випадках зі 100 метою таких атак було виправдання російського вторгнення. Другою їхньою метою стала дискредитація Євросоюзу та країн-членів.

Читайте також: Рік повномасштабної брехні: що передрікає російська дезінформація

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter