Промислово-інвестиційна група заявила, що подала до ЄСПЛ позов проти Росії за знищення ТЦ у Маріуполі

Дата: 03 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Промислово-інвестиційна група “Смарт-Холдинг” заявила, що подала проти Росії 19 позовів до Європейського суду з прав людини, шість з яких стосуються захоплення або знищення торговельних центрів “Амстор”, зокрема в окупованому Маріуполі. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці групи. 

Скриншот відео

Разом із повідомленням про позови виклали відео знесення торговельного центру у Маріуполі. 

“Ні у нас, ні в українських чи міжнародних правників вже не буде можливості фізично зафіксувати руйнування. Саме з цією метою загарбники зносять обстріляні власноруч будинки в окупованих містах. Але це відео лишиться доказом злочину. Ми додаємо його до заяв, які підготували до Європейського суду з прав людини”, – кажуть у групі. 

Приховування воєнних злочинів під виглядом реконструкції, зокрема, знесення будинків, відбувається у Маріуполі від літа минулого року.

У місті вже знесли, наприклад, драмтеатр, на який російські військові скинули авіабомби, тож тепер неможливо встановити кількість загиблих там цивільних. Нищать під виглядом “відбудови” й історичні будівлі та мозаїки художника-монументаліста Віктора Арнаутова.

“Відновленням” займаються, зокрема, цивільні громадяни Росії. Один з таких навіть вів щоденник, поки перебував у місті. Набирають будівельників та інших працівників, поміж іншим, через організацію “Волонтерська рота бойового братства”, яка працює за гроші з адміністрації російського президента. 

Нагадаємо, що завезені росіянами будівельники грабують покинуті будинки маріупольців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter