Прокурорам, які відпустили беркутівців для обміну, оголосили відвід

Дата: 14 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Суд у справі проти колишніх бійців спецпідрозділу “Беркут”, яких обвинувачують у розстрілах Євромайдану, схвалив клопотання про відвід прокурорів Олександра Шевеленка, Дениса Суботіна та Марини Мазепіної, що клопотали про пом’якшення запобіжного заходу для них. 

Про це повідомляє Громадське. 

Беркутівці, яких обміняли наприкінці минулого року

Про відвід прокурорів клопотала адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська. Підставою для цього, на її думку, було те, що під час розгляду апеляцій нова група прокурорів не виконувала своїх процесуальних обов’язків, тобто не підтримувала державного обвинувачення.

У підсумку суд присяжних дійшов висновку, що є сумніви в незалежності прокурорів. Водночас суд не задовольнив клопотання про відвід прокурора Куцого, оскільки його не було на засіданні.

Також суд переніс розгляд справи на 17 березня.

Як відомо, ще на початку року представники родин героїв Небесної сотні звернулися до ГПУ і комісії із затвердження на адмінпосади з вимогами та проханнями щодо заміни складу прокурорів у справі ексбійців спецпідрозділу “Беркут”, обвинувачених у вбивствах на Майдані.

Нагадаємо, що 29 грудня між Росією та Україною на контрольно-пропускному пункті “Майорське” відбувся обмінРосія повернула 81 громадянина, зокрема журналіста “Радіо Свобода” Станіслава Асєєва (Васін) та дописувача з міста Чистякове Донецької області Олега Галазюка.

Україна готова була видати 141 особу, але 17 людей відмовилися повертатися на територію ОРДЛО. В результаті Україна видала 127 утримуваних, зокрема ексспецпризначенців “Беркуту” Павла Аброськіна, Сергія Зінченка та Олега Янишевського, обвинувачених у розстрілах на Майдані. Також Росії видали терористів, які підірвали в Харкові вибуховий пристрій у 2015 році. Цей крок спричинив неоднозначну реакцію в суспільстві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter