Прокуратура відстояла у Верховному Суді вирок депутатці держдуми РФ за посягання на цілісність України

Дата: 13 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Верховний Суд залишив без змін вирок депутатці державної думи федеральних зборів РФ, яку до цього визнали винною у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстраційне зображення. Фото: advokatpost.com

Імені засудженої не називають, додаючи лише, що її вирок є першим щодо депутатів держдуми РФ. 

Засуджена 15 лютого 2022 року разом з іншими представниками держдуми РФ підтримала звернення до Путіна, аби той визнав окуповані російськими бойовиками території Донеччина та Луганщини незалежними державами. Вже за кілька днів засуджена підтримала ратифікацію так званих договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між Росією й окупованими територіями України.

“Такі дії були спрямовані на зміну меж території та державного кордону України. Вони призвели до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості та знищення будівель, майна та інфраструктури”, – вважають слідчі. 

За вчинене російська депутатка отримала заочно 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна на користь України.

Нагадаємо, що українські правоохоронці виносять підозри російським високопосадовцям, звинувачуючи їх, наприклад, у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України або ж у веденні агресивної війни. Підозру за останньою статтею мають усі сенатори ради федерації федеральних зборів РФ. 

Переглянути повний список підозрюваних у магістральній справі “24 лютого” можна за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter