Прокуратура хоче суворішого покарання для матері з Дніпра, яка ввела смертельну ін’єкцію півторарічному сину

Дата: 08 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Суд визнав винною в умисному вбивстві малолітньої дитини мешканку Дніпра, яка декілька років тому вколола сильнодійні ліки своєму півторарічному сину, а тому хлопчик помер. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстраційне зображення Дніпра. Фото: greyscape.com

Історія трапилася ще у вересні 2021-го. 

Тоді жінку з дитиною без свідомості у квартирі знайшла бабуся. У домі вона також виявила залишки медикаментів та передсмертну записку і Самогубства в Україні є досить поширеною причиною передчасної смерті. До прикладу, у 2020-му скоїли 7654 самогубства, з яких понад 700 – на Дніпропетровщині. У східних регіонах самогубств відбувається більше, ніж у західних, як свідчить статистика МВС. , зміст якої медіа та слідчі не повідомляли. 

Журналістам, які спілкувались із сусідами по будинку, ті розповідали про смерть ще однієї дитини засудженої – 12-річної доньки, яка зірвалася з даху недобудови трохи більш ніж за рік до цього. 

Зять сказав, що вони з моєю донькою говорили телефоном і через щось сварилися. Дочка, мовляв, і тоді сказала, що з нею і Микиткою все може закінчитися дуже погано. І потім вона поклала слухавку і більше не відповідала на дзвінок. Зять переживав, що щось може статися. Тому я й побігла до будинку, де жила донька”, – пригадувала бабуся в суді обставини декількох днів до трагедії. 

До правоохоронців через випадок з дитиною звернулися лікарі, коли їм привезли хлопчика із сильним отруєнням. Спочатку його поклали в реанімацію, але невдовзі він помер. Жінка прийшла до тями за декілька днів. 

Правоохоронці розглядали як версію загибелі парне самогубство, однак у підсумку заявили про замах на вбивство малолітньої дитини, перекваліфікований на вбивство малолітньої дитини. 

У суді прокурори довели, що 39-річна жінка, бувши фармацевтом з медичною освітою, умисно зробила ін’єкцію своєму півторарічному сину із сильнодійним кардіостимулювальним лікарським засобом, який вільно купити неможливо. 

Покарання у вигляді восьми років позбавлення волі прокурори вважають м’яким, а тому готують апеляційну скаргу. 

“Прокуратура наполягатиме на призначенні більш суворого покарання”, – кажуть в Офісі генерального прокурора, не зазначаючи, якого саме покарання проситимуть для засудженої.  

Максимальна санкція інкримінованої жінці статті передбачає довічне позбавлення волі. В Україні переглянути довічний вирок неможливо: відбувши 20 років покарання, можна звернутися до президента з проханням про помилування, але й у такому разі строк лише можуть замінити на 25 років позбавлення волі.

Неможливість перегляду довічних вироків назвав незаконною Конституційний Суд України, а ЄСПЛ визнав українську систему довічного позбавлення волі порушенням прав людини.

Нагадаємо, що нещодавно в столичному корекційному дитсадку викрили чотирьох виховательок, які знущалися з дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter