Прокуратура АРК передала до суду справу проти “військкома Феодосії” щодо воєнного злочину

Дата: 30 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду справу щодо незаконного військового комісара Феодосії та Кіровського району Олександра Кабашного про порушення законів і звичаїв війни, а саме протиправний призов кримчан до армії Росії.

По це інформує пресслужба відомства.

У прокуратурі вказують, що обвинувачений, реалізуючи незаконні “укази” вищого керівництва РФ, сприяв проведенню шести незаконних призовних кампаній кримчан у районах Криму. Українські слідчі наголошують, що такі дії порушують заборону державі-окупанту примушувати цивільне населення служити у власних збройних силах, передбачений статтею 51 IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 12 років за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, напередодні Печерський районний суд Києва дозволив українським слідчим проводити досудове розслідування щодо незаконного військового комісара Сімферопольського району й Алушти за фактом протиправного призову кримчан на службу до російської армії.

Прокуратура АРК також повідомляла про підозру “військкому” Севастополя “за порушення законів і звичаїв війни” через призов кримчан на службу до російської армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter