Прокуратура АРК оголосила підозру ще двом севастопольцям: хто вони і що їм інкримінують?

Дата: 27 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Прокуратура АРК оголосила про підозру двом мешканцям Криму. Українські правоохоронці називають їх “учасниками незаконного збройного формування “самооборона Севастополя”.

Як повідомляє пресслужба відомства, підозрювані патрулювали місто під час російської анексії півострова.

Олександр Синявський та Олег Голованя

Чоловіки також були керівниками відокремленого підрозділу “Слов’янський щит”. Їх звинувачують за ч. 2 ст. 260 КК України (“створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності”).

“Підозрювані здійснювали підбір бійців у підрозділ, забезпечували патрулювання Севастополя, особисто здійснювали незаконні перевірки документів і обшуки автомобілів, з метою виявлення й затримання українських громадян на території півострова. Допомагаючи бойовикам “самооборони Криму”, контролювали діяльність незаконно створених на території півострова блокпостів”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі не називають імен та прізвищ підозрюваних, однак за даними Центру журналістських розслідувань йдеться про про Олега Голованя та Олександра Синявського.

Як писало ЗМІ у матеріалах “Шуцмани Путіна. Блокпости Севастополя” і “Нові “шуцмани Путіна»: “Автоканал Севастополя”, Олег Головань в 2014 році був командиром блокпосту “Верхнєсадове”, найбільшого у Севастополі, бійців якого озброїв особисто Ігор Гіркін (Стрєлков). Блокпост мав прямий зв’язок зі штабом Чорноморського флоту РФ. Трафік автомобілів, автобусів та людей на ньому контролювали понад 100 людей.

Олександр Синявський ще в часи Антимайдану (грудень 2013 року – січень 2014 року) із бійців свого спортклубу створив підрозділ “Славянський щит”. Після окупації Криму Росією та формування в місті так званого штабу “оборони Севастополя” на чолі з Олегом Росляковим – він очолив підрозділ “Бізон”.

Публічних коментарів підозрюваних з приводу звинувачення немає. Місцеперебування фігурантів кримінального провадження невідоме.

Нагадаємо, 20 липня Прокуратура АРК оголосила про підозру та в в розшук двох учасників “самооборони Севастополя”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter