Про права людини для ЛГБТ-спільнот в умовах війни: в Україні запустили новий подкаст “Ми – є!”

Дата: 01 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Правозахисне бюро “Ми = є” запустило однойменний подкаст з історіями ЛГБТ-людей, які борються за свої права і рівність на фронті і в тилу.

Про це йдеться на сайті громадської організації.

“У подкасті “Ми — є!” розповідатимемо історії тих, чиї голоси часто залишаються непочутими. ЛГБТ ведуть боротьбу за безпеку вільного світу на фронті, але їхні сім’ї залишаються юридично невидимими. Держава ігнорує потребу у цивільному партнерстві. Ми хочемо пришвидшити цей процес, адже війна не дає зволікати”, – зазначили творці подкасту.

Гостями подкасту стануть ЛГБТК-військові, ветерани та цивільні, їхні партнери та партнерки, а також політики, урядовці, правозахисники та інші люди, які формують політики та приймають рішення.

Ведуча – консультантка з комунікацій проєкту “Кризовий компас у часи війни: Сприяння правам і добробуту ЛГБТ-спільнот в Україні”, ведуча програми Good As You, союзниця ЛГБТ-спільноти, правозахисниця Христина Петрик.

Наразі подкаст доступний до прослуховування на платформі YouTube Podcasts, а незабаром зʼявиться у Spotify та Apple Podcasts.

Гостя першого випускуОльга Оніпко, ЛГБТ-активістка та партнерка військовослужбовиці. 

Подкаст – це частина проєкту “Кризовий компас у час війни: Сприяння правам і добробуту ЛГБТ-спільнот в Україні”. Серед інших заходів передбачаються також опитування ЛГБТ-людей, розробка аналітичного звіту, інтерв’ю. Все це, як кажуть у правозахисному бюро “Ми = є!”, має продемонструвати суспільству життєві виклики, які стоять перед “невидимими” для держави одностатевими сімейними союзами.

Нагадаємо, що радіо “Сковорода” запустило новий проєкт – подкаст про безбар’єрність, щоб просто та доступно говорити на складні теми, а також збирати базу безбарʼєрності, тобто такі норми та практики, які допоможуть зробити Україну інклюзивнішою країною.

Читайте також: Райдужний колір змінився на камуфляж: як повномасштабна війна вплинула на життя ЛГБТ-людей

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter