Прем’єр закликав керівників вишів не виселяти студентів з гуртожитків: вони не можуть потрапити додому через карантин

Дата: 18 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав ректорів і директорів вищих навчальних закладів, у яких запровадили карантин, не виселяти студентів з гуртожитків. 

Про це він сказав під час засідання в уряді. 

Напередодні засідання студенти-переселенці, яких виселили з гуртожитків, розповіли, що не можуть повернутися на окуповані території через закриті КПВВ. Про такі факти повідомили, зокрема, у Києві, Харкові, Дніпрі, Херсоні та Одесі. Представник організації “Проліска” розповів журналісту видання ZMINA, що за два дні тільки їхні активісти отримали близько 40 дзвінків. 

“Багато кому з цих студентів немає куди їхати, багато хто з них – з окупованих територій. Міжобласне та міжміське сполучення зупинено, тож настійливо прошу, рекомендую керівникам ВНЗ не виселяти студентів з гуртожитків”, – сказав Шмигаль. 

Прем’єр-міністр також дав доручення Міністерству освіти і науки провести відповідну роботу з керівництвом навчальних закладів.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин на три тижні. Обмеження ввели, зокрема, на проведення масових заходів, у яких заплановано участь 10 та більше осіб. Крім того, із 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня 2020 року і до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). 

Через коронавірус на лінії розмежування на Донбасі припинили пропускати людей. Правозахисники вже почали отримувати численні звернення від переселенців, які виїжджали на непідконтрольні території тимчасово і тепер не можуть повернутися звідти. Рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду уряд ухвалив і щодо окупованого Криму. 

Водночас правозахисники вже звернулися до РНБО та Міністерства з питань реінтеграції з проханням не ізолювати тимчасово окуповані райони Донеччини, Луганщини та Крим, оскільки це загрожуватиме життю та здоров’ю їхніх мешканців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter