Праворадикальне угруповання “Традиція і порядок” продовжує тиск на ЛГБТ-асоціацію “Ліга”

Дата: 03 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Праворадикальне угруповання “Традиція і порядок” продовжує тиск на асоціацію ЛГБТ “Ліга” – її офіс у Миколаєві вкотре обклеїли агітаційними гомофобними листівками.

Про це повідомили на сторінці організації у фейсбуку. 

Фото з фейсбук-сторінки “Ліги”

“У понеділок, 2 серпня, співробітники Асоціації зафіксували чергову спробу провокації та залякування. Невідомі молодики з “Традиції і порядку” заклеїли паркан, за яким знаходиться офіс “Ліги” у Миколаєві. За даним фактом наш адвокат вже готує чергову заяву до поліції Миколаївської області“, – йдеться у повідомленні. 

У ньому наголошують, що жоден з низки попередніх випадків тиску, погроз та нападів на офіси “Ліги” в Одесі та Миколаєві досі не розслідували: 

“Вже рік ми отримуємо погрози. Нас “мінували” і погрожували розстріляти тих, хто залишиться живий після “вибуху”. Нам заклеювали паркани листівками про аборти та трощили вікна і камери зовнішнього спостереження. На кожен злочин проти нас ми відповідали заявами до поліції. Вже рік “триває слідство”, Національна поліція мовчить і не може притягнути винних до відповіді, навіть маючи усі контактні дані злочинця та відеофіксацію злочину”. 

В організації наголошують, що подібні інциденти не зупинять її дільності. 

Лідер праворадикального угруповання “Традиція і порядок” Богдан Ходаковський також погрожує охоронній фірмі “Шериф”, яка надає послуги, зокрема й ЛГБТ-організаціям. 

“Думаю, давно пора пояснити відставним пузатим ментам, які знайшли собі прихисток під райдужним прапорцем, що недобре сприяти тому, аби їхнім онукам в школі науку замінили пропагандою. Я гадаю незабаром у компанії “Шериф” почнуться серйозні проблеми з православними (і не тільки) українцями”, – написав він у своєму телеграм-каналі. 

Нагадаємо, що діяльності “Ліги” систематично намагаються перешкоджати праворадикали. Проти ночі в суботу, 29 травня, семеро невідомих закидали камінням одеський офіс організації: там розбили два вікна та пошкодили камеру зовнішнього спостереження. Це був уже четвертий епізод пошкодження приміщень, які “Ліга” орендує в Одесі та Миколаєві – щодо жодного з випадків правоохоронці не провели повноцінного розслідування. Невідомі також систематично погрожують підірвати офіс організації в Миколаєві. В ніч з 18 на 19 липня невідомі молодики обклеїли вхід до музею Олександра Пушкіна, а також двері офісу “Ліги” в Одесі гомофобними листівками на кшталт “Залиш орієнтацію вдома”, а також іншими: “Аборт – це вбивство”, “Традиція, сім’я, порядок” тощо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter