Правоохоронці встановили особу українського військового, якого обезголовили росіяни – генпрокурор

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці ідентифікували українського військового, якому російські окупанти відтяли голову.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Фото: Андрій Костін

“Щодо розслідування жорстокого вбивства захисника України на Донеччині, про яке стало відомо вчора. Встановлено особу загиблого. Наразі ми не можемо назвати його імені, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних”, – написав він.

Також українські правоохоронці ідентифікували російських командирів, які можуть бути відповідальними за обезголовлення українського військового.

Костін підкреслив, що жорстоке вбивство українського військовополоненого є черговим доказом, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі є державною політикою Росії.

“Кожен світовий лідер, який тисне руку Путіну, повинен усвідомлювати, що тисне руку особі, яка толерує варварські вбивства”, – наголосив він.

Нагадаємо, що російські командири віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців на Донеччині, натомість убити їх, відрізаючи голови. Такі випадки відбувалися й раніше

Як розповідають правоохоронці, українські військові за допомогою дрона виявили пошкоджений броньований автомобіль, на якому лежала відрізана голова. 

Такі дії є грубим порушенням статей Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Слідчі вже відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством. Винним загрожує довічне позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter