Правоохоронці ідентифікували російських військових, причетних до пограбування будинку на Херсонщині

Дата: 06 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Слідчі Херсонської області повідомила про підозри двом росіянам, причетним до мародерства приватного домогосподарства в селищі Білозерка на Херсонщині

Тексти підозр Сергію Суслову та Сергію Вайді опублікували на сайті Офісу генпрокурора. 

Окупанти Сергій Вайда і Сергій Суслов, фото: Центр журналістських розслідувань

Двоє підозрюваних російські військових з 10 окремої бригади спеціального призначення збройних сил РФ з квітня по липень 2022 року незаконно перебували у селищі Білозерка Херсонської області. Наприкінці квітня Суслов і Вайда разом з іншими трьома окупантами без дозволу власника проникли до будинку й оселилися в ньому. 

На початку червня вони пограбували житловий будинок та господарче приміщення. Серед пограбованого: телевізори, газові плити, холодильник, морозильна камера, електрообігрівачі, шини до автомобіля, сільськогосподарські знаряддя, дві пляшки бренді, п’ятилітрова пляшка вина та інше майно. Загальна сума поцупленого – понад 220 тисяч гривень.  За інформацією правоохоронців, все це вони завантажили в автомобілі й відвезли у невідомому напрямку.

За скоєне Суслову і Вайді загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років.

Нагадаємо, що російські військові з початком повномасштабної війни неодноразово грабували майно цивільних мешканців на окупованих територіях. Так, Бобровицький районний суд Чернігівської області визнав винним російського військовослужбовця Ріната Мінібаєва у грабунку техніки та ув’язнив на 12 років. А Дзержинський районний суд міста Харкова заочно відправив за ґрати на 11 років окупантів Набивуллаха Гулмагомедова і Іллю Котельнікова  за крадіжку ювелірних виробів. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter