Повітряні сили закликають українців йти в укриття кожного разу, коли оголошено тривогу

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Повітряні сили України наголосили на дотриманні заходів безпеки кожного разу, коли оголошується повітряна тривога, незалежно від того, через яку загрозу її вмикають.

З відповідним закликом виступив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Фото: Міноборони РФ

Він нагадав,  що повітряна тривога може бути оголошена в багатьох випадках: ймовірна загроза атак з морського напрямку, загроза удару балістичними ракетами з оперативно-тактичних комплексіві "Іскандери", Точка-У та загроза з берегових комплексів “Бастіон”.

“Загроза удару ракетним озброєнням, імовірно наземним (з оперативно-тактичних комплексів). Якщо є повітряна тривога, вона не просто так. Не лише літаки стратегічної авіації можуть бути джерелом цієї тривоги. Якщо вона оголошується, потрібно її дотримуватися”, – сказав він.

Водночас Головне управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що Росія досі не завдала чергового анонсованого масованого ракетного удару по України з трьох причин.

Як пояснив представник ГУР Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, по-перше, країна-агресор здійснює дорозвідку на тих об’єктах, по яких вже завдавалися удари. По-друге, вивчаються ті райони й цілі, по яких ще буде завданий удар. І по-третє, це підготовка і зосередження ракет до бойового застосування, на що потрібен час. 

Повідомляється, що запас ракет у Росії зменшується. Окупаційні військові застосовують старі ракети, які були вироблені ще за часів Радянського Союзу, а вони потребують підготовки і відповідного обслуговування перед застосуванням.

Нагадаємо, останнім часом російські війська посилили обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України. Відомо, що для атак вони використовують крилаті ракети, ракети протиповітряної оборони “земля-земля” та надані Іраном дрони-камікадзе Shahed-136.

Остання така масована атака на Україну відбулася 23 листопада. Загалом Росія випустила близько 70 крилатих ракет, більшість з них знищили сили ППО, внаслідок чого, за даними очільника МВС Дениса Монастирського, загинуло десятеро людей у різних містах України. Щонайменше 35 людей отримали поранення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter