Посли ЄС продовжили санкції проти РФ за анексію Криму та агресію на Сході України

Дата: 08 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Посли країн ЄС схвалили продовження персональних російських санкцій за агресію Росії проти України.

Це написав у Twitter кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк.

За його словами, посли ЄС дали “зелене світло” на продовження ще на шість місяців заборони видавання віз та замороження активів щодо 177 осіб і 48 юридичних осіб, яких вважають причетними до зазіхання на територіальну цілісність України.

“Санкціям виповнилося сім років, а з 2014 року додано більше імен”, – написав Джозвяк.

Рішення ще має бути формально затверджене Радою ЄС із подальшою публікацією в Офіційному журналі, після чого воно набуде чинності.

У червні 2021 року президент України Володимир Зеленський поскаржився, що старі санкції США і ЄС проти Росії вже не працюють. Він вважає, що необхідний новий формат санкційної політики. Раніше санкційну політику світової спільноти розкритикував також керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор інтернет-видання BlackSeaNews Андрій Клименко.

Експерт із питань України та Чорноморського регіону з Центру міжнародних миротворчих операцій Вільфрід Їльге переконаний, що Україна має вести діалог з Німеччиною та європейськими партнерами про наглядовий інститут із санкційної політики або відповідного уповноваженого, який систематично відстежував би реалізацію з боку держав ЄС санкційних режимів проти Росії через її агресію в Автономній Республіці Крим та на Сході України. 

6 серпня стало відомо, чим саме займатиметься експертна підгрупа з санкцій та невизнання окупації в межах Кримської платформи

У червні Міністерство фінансів Росії через загрозу посилення санкцій США вирішило радикально змінити структуру Фонду національного добробуту (ФНД). Цей фонд повністю позбудеться вкладень у доларах США, скоротить інвестиції в британський фунт, замінивши їх на євро, китайські юані й золото.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter