“Послом “ЛНР” у Росії” призначили Родіона Мірошника: він досі має звання заслуженого журналіста України

Дата: 07 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Ватажок терористичного угруповання “ЛНР” Леонід Пасічник призначив “послом у РФ” свого “радника” Родіона Мірошника, який досі має звання заслуженого журналіста України.

Про “призначення” повідомляється на підконтрольному “ЛНР” інформресурсі “Луганськінформцентр”, також про це пишуть сепаратистські медіа, пише ІМІ.

Родіон Мірошник. Джерело: скриншот з пропагандистського відео “ЛНР”

“Постановляю призначити Мірошника Родіона Валерійовича надзвичайним та повноважним послом Луганської Народної Республіки в Російській Федерації”, – йдеться в “наказі” Пасічника.

Родіон Мірошник — експрессекретар біглого президента Віктора Януковича, колишній депутат Луганської облради від Партії регіонів, екскерівник Луганської обласної державної телерадіокомпанії.

Звання “заслужений журналіст України” він отримав 2008 року указом президента Віктора Ющенка “за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, високу професійну майстерність, багаторічну сумлінну працю”.

Перейшов на бік сепаратистів “ЛНР” 2014 року, працював на терористичне угруповання, активно висловлював антиукраїнські погляди.

Прокуратура Луганщині 2017 року оголосила Мірошника в розшук через підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною 1 статті 109 — “Умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади”, частини 2 статті 110 — “Умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України” та частини 1 статті 258-3 — “Участь в діяльності терористичної організації” Кримінального кодексу України.

2020 року через появу Мірошника в ефірі Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку та оголосила попередження телеканалу “Наш”, власником якого є Євген Мураєв.

У середині квітня 2022 року Мірошник записав відео, у якому закликав українських військових скласти зброю.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення парламент уже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter