Пошукові роботи в харківському “Епіцентрі” завершили, ідентифікували всіх 19 загиблих

Дата: 29 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У харківському будівельному гіпермаркеті “Епіцентр” завершили пошукові роботи. Поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих унаслідок російських авіаударів, яких росіяни завдали в суботу, 25 травня.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Фото: Суспільне Харків

Загиблих цілодобово шукали серед попелу за допомогою спецтехніки та оперативно ідентифікували за допомогою ДНК-лабораторії.

Криміналісти провели понад 100 досліджень. До поліції звернулися 16 родичів зниклих безвісти, які надали біологічні зразки для експертиз. Також були залучені кінологи – службовий пес виявив одне тіло та один фрагмент.

Внаслідок ударів по гіпермаркету в Харкові загинули 12 чоловіків та сім жінок. Серед загиблих – 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини отримали поранення.

“Ворог суцільною маячнею намагається виправдати удари по гіпермаркету, друкарні, інших обʼєктах цивільної інфраструктури. Чи залякає це харківʼян? Лише збільшить ненависть. Чи змусить нас відступити? Ще лютіше битимемо ворога. До перемоги”, – додав Клименко.

Раніше ZMINA писала, що до відділку поліції прийшло подружжя, яке 25 травня перебувало в обстріляному росіянами гіпермаркеті “Епіцентр”, щоб їх не шукали як безвісти зниклих. У день обстрілу подружжя було в магазині “Сад, город”.

У момент вибуху вони нічого не почули, весь товар лишили на своїх місцях, але звідусіль на них посипалося скло. Охоронець, який був з ними у відділі, відкрив двері на вулицю, тож обоє змогли швидко вийти з приміщення.

Нагадаємо, що компанія “Епіцентр” надасть родинам загиблих унаслідок російського удару по торговельному центру по 1 мільйону гривень. Також вона обіцяє щомісяця виплачувати по 10 тисяч гривень дітям загиблих, поки вони не досягнуть 18 років.

Усі витрати на поховання компанія візьме на себе. Також “Епіцентр” запевнив, що компенсує потерпілим витрати на лікування та реабілітацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter