Посадовців лісгоспу на Волині підозрюють у незаконному вирубуванні дерев на десятки мільйонів гривень

Дата: 18 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Підозру в перевищенні службових повноважень і незаконному вирубуванні лісу повідомили колишнім посадовцям Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства і Любомльського лісового господарства.

Про це розповіли в ДБР. 

На території господарства, як кажуть детективи, впродовж тривалого часу проводили незаконне вирубування на семи ділянках загальною площею понад 1 гектар.

Посадовці видали лісорубні квитки без оцінювання впливу на довкілля, що є порушенням. У підсумку зрубали понад 2,5 тисячі дерев різних порід, а збитки довкіллю, за висновками інженерно-екологічної експертизи, становлять понад 21 мільйон гривень.

Організаторами називають головного лісничого Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, головного спеціаліста цього управління та інженера Любомльського лісового господарства.

Якщо суд визнає їх винними, то їм загрожуватиме до 10 років в’язниці. 

Вирубування лісу – серйозна екологічна проблема для України. Створена ще до початку повномасштабного російського вторгнення інтерактивна мапа, на якій позначено місця найактивнішого вирубу, показала, що всього за чотири роки знищили дерев на території, еквівалентній розміру більш ніж тисячі футбольних полів.

Нагадаємо, що Україна входить до десятка країн з найвищими показниками смертності від хвороб, які провокує забруднене довкілля. 

До початку повномасштабного вторгнення росіян понад чверть українців вважали проблему екології однією з найактуальніших загроз для країни. Частіше серед загроз згадували лише загрозу подальшого економічного занепаду (31%).

Цього року екоактивісти дійшли до Верховного Суду, щоб зупинити забудову гірського масиву Свидовець на Закарпатті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter