Pornhub створив еротичних аудіогідів для провідних музеїв світу: Лувр і галерея Уффіці звернулися через це до суду

Дата: 21 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Французький музей Лувр і галерея Уффіці у Флоренції (Італія) подали судовий позов до сайту Pornhub через створення ним еротичних онлайн-гідів “Класична оголена натура” для шести найбільших музеїв світу.

Представники музеїв вважають, що цим порушуються їхні права, пише Daily Mail.

Джерело: akket.com

Окрім названих музеїв, еротичні аудіогіди створено для музею д’Орсе, Метрополітен-музею, Лондонської національної галереї та музею Прадо.

У Pornhub заявили, що вдалися до такої ініціативи, щоб “спонукати людей частіше відвідувати художні інституції та уважніше вивчати класичні твори”.

Картина “Брюнетка одаліска” французького художника Франсуа Буше, яка зберігається в Луврі. Джерело: Wikipedia
Реконструкція картини на Pornhub. Джерело: скриншот з відео на Pornhub

Водночас представники музеїв вимагають, щоб компанія видалила із сайту цифрові копії робіт, оригінали яких перебувають в експозиції цих установ.

“Pornhub отримав повідомлення від наших юристів. Ми очікуємо, що роботи будуть негайно зняті”, – уточнили в Луврі.

Представники галереї Уффіці зазначили, що, згідно з місцевим законодавством, музей має надати згоду на використання творів з його колекції з комерційною метою, але вони згоди Pornhub не давали. У музеї впевнені, що порносайт використовує шедеври класичного мистецтва саме для реклами.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в США понад 30 жінок судяться з компанією Mindgeek, яка володіє сайтом Pornhub, адже, за словами позивачок, на сайті доступні відео за їхньою участю, що завантажили без згоди. Позов на 179 сторінках подали в штаті Каліфорнія та звинуватили компанію в “злочинній діяльності”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter