Понад 150 маріупольців з “Азовсталі” дісталися Запоріжжя

Дата: 03 Травня 2022
A+ A- Підписатися

156 людей на п’ятьох евакуаційних автобусах прибули до Запоріжжя. 1 травня людей евакуювали з території комбінату “Азовсталь” у Маріуполі. 

Про це у твіттері повідомила координаторка ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

Фото: УП

“З полегшенням підтверджую, що операція з безпечного проходу з Маріуполя успішно завершена. Думаю про всіх тих, хто лишився в пастці. Ми робитимемо все можливе, щоб їм допомогти”, – написала вона. 

Лубрані додала, що їхала в автобусах разом з маріупольцями, яких зуміли успішно вивезти з Маріуполя 1 травня. Люди розповіли їй деталі перебування в бункерах “Азовсталі”, які координаторка ООН порівняла з “пеклом”.

Евакуйовані маріупольці повідомили журналістам, як пише УП, що 2 травня автобуси чекали перевірки з боку окупантів у Мангуші поблизу Маріуполя. Близько 8:00 3 травня колона рушила в напрямку Запоріжжя. 

У Запоріжжі їх зустрічали волонтери, співробітники міжнародних організацій, зокрема ООН та віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.

Нагадаємо, що вночі 3 травня російські військові обстрілювали територію комбінату “Азовсталь” у Маріуполі з корабельної та ствольної артилерії, а також скидали авіабомби. Внаслідок цього загинули дві цивільні жінки.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter