Помер правозахисник, багаторічний очільник “Репортерів без кордонів” Крістоф Делуар

Дата: 09 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Унаслідок важкої хвороби помер Крістоф Делуар – генеральний секретар і генеральний директор міжнародної організації “Репортери без кордонів” (RSF), яка опікується питаннями захисту журналістів у всьому світі.

Про це повідомили на сайті організації 8 червня 2024 року.

Крістоф Делуар. Джерело: AP – LAURENT GILLIERON

Правозахиснику було 53 роки, посаду очільника RSF він обіймав з 2012 року. Колеги Делуара зазначили, що за дванадцять років він перетворив організацію на світового чемпіона із захисту журналістики.

Крістоф Делуар невтомно захищав свободу, незалежність та плюралізм журналістики в умовах інформаційного хаосу, журналістика була боротьбою всього його життя, яку він вів з непохитною переконаністю, йдеться у повідомленні на сайті RSF.

Президент ради директорів RSF П’єр Хаскі підкреслив, що Делуар очолив організацію у “вирішальний момент для права на інформацію”, а його внесок у захист цього фундаментального права був значним.

Нагадаємо, що “Репортери без кордонів” – це міжнародна недержавна організація, яка ставить на меті захист свободи слова в усьому світі. Вона бореться із цензурою та виступає за звільнення незаконно ув’язнених журналістів.

Щорічно RSF поширює Індекс свободи преси – рейтинг країн за рівнем дотримання принципів вільної журналістики.

Правозахисники “Репортерів без кордонів” допомогли встановити причину смерті фотографа-документаліста, кореспондента Максима Левіна на початку повномасштабного вторгнення. Журналіста вбили російські окупанти біля села Гута Межигірська на Київщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter