Польський фермер закликав Путіна “розібратися з Україною і Брюсселем”, зрештою його затримала поліція

Дата: 21 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

20 лютого, під час протестів на кордоні з Україною, один з польських фермерів розмістив на тракторі плакат з гаслом “Путін, розберися з Україною, Брюсселем та нашими правителями”. Зрештою чоловіка затримали правоохоронці. Йому інкримінували пропаганду тоталітарного державного устрою та розпалювання ворожнечі.

Про це повідомила польська поліція. 

Фото: Drapiąca Metka

Крім напису, фермер також приніс прапор Радянського Союзу. Польська поліція оперативно відреагувала на провокаційний вчинок та затримала чоловіка.

“Боротьба зі злочинами ненависті є пріоритетом польської поліції. Кожен, хто вчиняє такі дії з ненависті до іншої людини, має розуміти наслідки”, – наголосили правоохоронці.

Зрештою чоловікові інкримінували пропаганду тоталітарного державного устрою та розпалювання ворожнечі.

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич також рішуче засудила дії польських фермерів на польсько-українському кордоні.

“Я не можу вдавати, що не бачу цих ганебних дій Польщі на польсько-українському кордоні. Прошу вибачення у вас, дорогі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою рук моїх співвітчизників”, – написала дипломатка.

Нагадаємо, що 9 лютого польські фермери розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

20 лютого протести польських фермерів на кордоні загострилися. Зокрема, вони перекрили залізницю біля КПП “Медика – Шегині” та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії, що стало вже другим подібним випадком.  

У відповідь на польські акції українські перевізники розпочали протест біля ПП “Рава-Руська – Гребенне”, “Краківець – Корчова” та “Шегині – Медика”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter