Полонених захисників “Азовсталі” планують обмінювати поетапно – Буданов

Дата: 23 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Розвідці відомо про долю майже усіх полонених захисників Маріуполя. Їх планують обмінювати поетапно.

Про це в ефірі Національного телемарафону розповів керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Фото: Reuters

“Ми займаємось визволенням з полону. У найближчий термін вже будуть перші звільнені, значна їх частина. Обмін буде здійснюватися в кілька етапів, треба розуміти, що невеликі обміни йдуть постійно”, – зауважив Буданов.

За його словами, найголовніша проблема – у звільненні командного складу, адже їх обміняти важче. 

Керівник ГУР Міноборони зазначив, що основна частина полонених захисників Маріуполя перебуває в таборі військовополонених в селищі Оленівка.

“Їх періодично вивозять для проведення слідчих дій. Ми все відстежуємо та контролюємо”, – запевнив він.

Буданов додав, що українській стороні відома точна кількість своїх полонених, але це – таємниця.

Раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що процес щодо звільнення захисників “Азовсталі” не зупиняється ні на годину. Також є зв’язок з українськими військовими, які перебувають у полоні. Проте умови, у яких їх утримують,  достеменно не відомі.

Нагадаємо, що, окрім військових, у російському полоні перебувають також понад 1,5 тисячі цивільних. З березня по травень з російського полону, за словами віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій  Ірини Верещук, вдалось повернути 103 людини, однак процес звільнення не припиняється. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter