Захисники Маріуполя живі, робота над їх звільненням не зупиняється – Єрмак

Дата: 20 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Головне управління розвідки Міністерства оборони України продовжує займатися питанням звільнення українських захисників Маріуполя.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв’ю виданню “Лівий берег”.

Фото: Цензор.НЕТ

“Знаємо, що вони живі. Що стосується умов, це питання теж відстежується. Сказати чітко, в яких вони умовах, ми наразі не можемо. Але ми точно знаємо, що вони живі.

ГУР постійно тримає це на контролі, з деякими з них є зв’язок, і процес щодо їх звільнення не зупиняється ні на годину. Я дуже сподіваюсь, що наразі він ввійде у свою активну фазу, і ми почнемо повертати наших героїв до України”, – розповів Єрмак.

Водночас він зазначив, що про деталі краще знає Головне управління розвідки, адже на сьогодні це є одним із їхніх основних  завдань. 

За словами Єрмака, ГУР брав участь і в процесі виходу бійців із заводу “Азовсталь”, а Офіс президента був детально поінформований.

“Я знаю точно, що завданням на першому етапі було збереження життя наших героїв. Це завдання ГУР виконало. Сьогодні вони займаються другим етапом – їх поверненням. І всі деталі, я думаю, вони зможуть чітко розповісти. Також, гадаю, ви знаєте, що почався процес повернення тіл наших загиблих героїв. На сьогодні їх вже більше як 200. Проводиться експертиза, і це теж дуже важливо, щоб рідні та родина могли отримати й поховати загиблих”, – підсумував голова Офісу президента. 

Нагадаємо, наразі вже відбулось три обміни тілами військових між Росією та Україною. 

4 червня під час першого обміну Україна повернула 160 тіл військових, що загинули на заводі “Азовсталь” у Маріуполі. З них 52 загиблих – бійці полку “Азов”.

Другий обмін тілами загиблих відбувся за формулою “50 на 50”. З 50 загиблих українських захисників 37 – оборонці заводу “Азовсталь”. Після повернення 220 тіл захисників Маріуполя екскомандир полку “Азов” Максим Жорін уточнив, що майже стільки ж тіл досі знаходиться в Маріуполі. За його словами, відбуваються перемовини по майбутньому їх обміну й поверненню.

 14  червня Україна повернула тіла 64 захисників “Азовсталі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter