У Запорізькій області відбувся обмін тілами загиблих військових за формулою “50 на 50”

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

На лінії фронту в Запорізькій області відбувся обмін тілами загиблих військових між Україною та Росією за формулою “50 на 50”. З 50 тіл українських захисників 37 належать оборонцям заводу “Азовсталь”.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: Слово і діло

Відповідна домовленість була досягнута в результаті перемовин за участю Олега Котенка, уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Перший офіційно підтверджений обмін загиблими військовими між Україною та Росією відбувся 4 червня. За словами речниці полку “Азов” Анни Головко, 160 тіл, переданих Україні, є тілами військових, загиблих на “Азовсталі”, а щонайменше 52 з них вважають останками бійців полку.

“Росія передала Україні лише частину полеглих у боях за Маріуполь. Коли ми зможемо отримати всі тіла, наразі прогнозувати складно. Ми очікуємо на них найближчим часом”, – заявили 7 червня в патронатній службі “Азову” “Янголи Азову”.

Там зазначили, що серед усіх загиблих, яких привезли до Києва, лише орієнтовно третина належать до бійців “Азову”. Через неналежні умови, в яких вони перебували понад два місяці, візуальне розпізнання в більшості випадків неможливе. Загиблих ідентифікуватимуть за експертизою ДНК.

Нагадаємо, що 7 червня до Києва привезли тіла деяких загиблих захисників “Азовсталі”. Інформацію про доставлення до Києва останків українських захисників підтвердив журналістам колишній керівник полку “Азов” Максим Жорін, а також деякі рідні загиблих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter