Полк “Азов” показав відео евакуації людей з “Азовсталі” в Маріуполі 

Дата: 01 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Полк “Азов” показав відео порятунку людей, які переховувалися на території металургійного комбінату “Азовсталь” в Маріуполі. 

Відео опублікував у своєму телеграмі голова фракції “Слуги народу” у Верховній Раді Давид Арахамія. 

На відео людям допомагають вибратися з-під завалів. Потім маріупольці, переважно жінки та діти, їдуть на автобусі з вибитими вікнами до місця евакуації. 

“Це стало можливим завдяки зусиллям Володимира Зеленського та злагодженій роботі Офісу президента, яку координував Андрій Єрмак. Надважливу частину роботи виконали Денис Прокопенко і полк “Азов”, Головне управління розвідки Міністерства оборони, команда Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Ірина Верещук”, – написав Арахамія.

Він також подякував за підтримку ООН і Міжнародному комітету Червоного Хреста.

“Багато людей працювали для того, щоб це стало можливим. Робота буде продовжуватися, доки ми не врятуємо всіх наших людей”, – підсумував допис політик.

Водночас російські військові почали знову обстрілювати “Азовсталь”, щойно там завершилася евакуація частини українців.

Про це в ефірі загальноукраїнського телемарафону розповів командир 12-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії Денис Шлега, який зараз перебуває у Маріуполі.

До цього росіяни два дні дотримувалися режиму припинення вогню. За словами командира, окупанти знову обстрілюють завод з усіх видів зброї.

Нагадаємо, що українські захисники, які перебувають на території металургійного комбінату “Азовсталь”, сподіваються на евакуацію важкопоранених військових. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter