Політв’язень Володимир Дудка попри низку серйозних хвороб вимушений лікуватися самостійно

Дата: 11 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Політв’язень Володимир Дудка, який відбуває незаконне покарання в Росії, попри низку серйозних хвороб вже кілька років вимушений займатися самолікуванням – без призначень лікаря.

Про це Центру прав людини ZMINA розповів його син. 

Володимир Дудка

Зараз 58-річного чоловіка утримують у колонії-11 міста Ставрополь. Хронічні захворювання він мав і до арешту: підвищений тиск і виразку шлунка, а також часті головні болі та простатит. В ув’язненні всі проблеми загострилися.

Лікується Володимир лише тими медикаментами, що передають йому рідні, — всі без призначення лікаря.

Єдине, що прописав йому дерматолог, — це мазь, коли в політв’язня під час етапування почалися проблеми зі шкірою: невідомий висип, потім фурункули. Ця мазь трохи знімає свербіж, але не лікує.

Правозахисники наголошують, що з таким букетом хронічних та важких недугів, Володимир Дудка мав би знаходитися під наглядом лікарів, пройти діагностику та приймати препарати, що будуть лікувати, а не знімати другорядні прояви хвороби.

Нагадаємо,  Володимира ДудкуОлексія Бессарабова й Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в Севастополі. Чоловіків звинуватили в нібито підготуванні диверсії організованою групою і зберіганні зброї.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ані співробітниками, ані контактерами з боку СБУ.

16 листопада 2017 року підконтрольний Росії “Севастопольський міський суд” засудив Дмитра Штиблікова до п’яти років колонії суворого режиму. Він уклав досудову угоду зі слідством, визнавши свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. Правозахисники вважають це підтвердженням тиску на нього з боку слідства.

4 квітня 2019 року Володимира Дудку та Олексія Бессарабова незаконно засудили до 14 років позбавлення волі. Дудка і Бессарабов повністю заперечують свою провину. Верховний суд Росії залишив вирок незмінним

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter