Російський суд лишив по 14 років колонії для “диверсантів” Дудки та Бессарабова

Дата: 15 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Верховний суд Росії визнав законним вирок українським політв’язням Володимиру Дудці й Олексію Бессарабову, яких російські силовики звинуватили в підготуванні диверсій у Криму і Володимира Дудку та Олексія Бессарабова в Криму засудили до 14 років колонії суворого режиму. Російські силовики звинуватили їх у підготуванні диверсій у Криму та в зберіганні вибухівки. На додаток до тюремного строку обом фігурантам справи “українських диверсантів” також дали великі штрафи..

Про це повідомляє російське ТАСС.

Судді залишили вирок першої інстанції чинним. Зі свого боку адвокатка Дудки Оксана Железняк повідомила, що її підзахисний та Олексій Бессарабов перебувають у списках на обмін. 

“Дудка і Бессарабов перебувають у списку на обмін. Це той самий список, за яким проводився обмін раніше, просто він великий, і частина в’язнів залишилася в Росії”, – сказала вона.

Захисниця додала, що сподівається на першочергове звільнення обох українців через “суворість призначеного їм покарання”.

За даними правозахисників, Росія досі утримує у себе 86 українців. 7 вересня до України в межах масштабного обміну повернулися 24 полонені моряки, Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші політв’язні, яких РФ роками незаконно утримувала у себе.

Дату наступного обміну офіційно не називають ні в Україні, ні в Росії, але в Офісі президента повідомляли, що списки в’язнів, яких хочуть повернути, можуть з’явитися в жовтні. 

На сьогодні відомо, що Архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент уже закликав президента Зеленського занести до списку наступного обміну Володимира Дудку, Костянтина Давиденка, а також кримських татар, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі у “Хізб ут-Тахрір”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter