Поліція затримала підозрюваного в підпалі автівки ужгородського журналіста Павла Білецького

Дата: 09 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

СБУ спільно з поліцією Закарпатської області викрила ймовірного виконавця підпалу автомобіля журналіста регіонального інформаційного агентства ЗІДО Павла Білецького.

Про це повідомляється на сайтах СБУ та Нацполіції.

Джерело: скриншот з відео Павла Білецького

Ним виявився місцевий житель, якого раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності та який був засуджений за скоєння тяжкого злочину. За словами підозрюваного, мотивом підпалу стали нібито боргові зобов’язання власника авто.

Чоловікові повідомили про підозру в умисному знищенні майна шляхом підпалу за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України.

Перевіряється причетність фігуранта до вчинення інших незаконних дій проти представників ЗМІ.

Нагадаємо, що інформацію про підпал 5 грудня спочатку оприлюднив сам Білецький на власній сторінці у фейсбуку, виклавши відео пожежі. Згодом інформацію підтвердила пресслужба Нацполіції. Внаслідок інциденту автівка журналіста згоріла повністю, автомобіль його дружини – пошкоджений частково. 

Журналіст припустив, що це помста за його професійну діяльність. Зокрема, Білецький є автором публікацій на тему закарпатської золотокопальні та оборудок на митниці.

Попередньо відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань поліція внесла за частиною 2 статті 194 – умисне знищення або пошкодження чужого майна шляхом підпалу. Але згодом справу перекваліфікували за статтею 347-1 ККУ – умисне знищення або пошкодження майна журналіста, вчинене шляхом підпалу. Відповідно до її санкції винним загрожує від 6 до 15 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter