Підпал автівок журналіста Павла Білецького в Ужгороді: поліція перекваліфікувала справу

Дата: 07 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Правоохоронці перекваліфікували справу про підпал 5 грудня в Ужгороді двох автівок, що належать журналістові, засновнику та редактору місцевої інформагенції ЗІДО Павлу Білецькому.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції Закарпатської області.

Одна зі спалених автівок Білецького. Джерело: zk.npu.gov.ua

Справу перекваліфіковано за статтею 347-1 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна журналіста, вчинене шляхом підпалу. Відповідно до санкції винним загрожує від 6 до 15 років позбавлення волі.

Попередньо відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені за частиною 2 статті 194 ККУ – умисне знищення або пошкодження чужого майна шляхом підпалу.

Досудове розслідування в справі триває, правоохоронці вживають усіх необхідних заходів для затримання зловмисників, ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що інформацію про інцидент спочатку оприлюднив сам Білецький на власній сторінці у фейсбуку, виклавши відео пожежі. Згодом інформацію підтвердила пресслужба Нацполіції.

Журналіст припустив, що це помста за його професійну діяльність. Зокрема, Білецький є автором публікацій на тему закарпатської золотокопальні та оборудок на митниці.

Закарпатська обласна організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на власній сторінці у фейсбуку оприлюднила звернення до поліції з вимогою розслідувати інцидент, який Білецький вважає “помстою за позицію та низку викривальних публікацій”.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко оприлюднив у фейсбуку заяву, в якій засудив злочин, назвавши його “актом залякування закарпатських журналістів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter