В Ужгороді згоріли дві автівки журналіста Павла Білецького, поліція підозрює підпал

Дата: 06 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

В Ужгороді в неділю, 5 грудня, згоріли дві автівки, що належать журналістові, засновнику та редактору місцевої інформагенції ЗІДО Павлу Білецькому.

Відео пожежі оприлюднив він сам на власній сторінці у фейсбуку, згодом інформацію про подію підтвердила пресслужба Нацполіції.

Джерело: скриншот з відео Павла Білецького

Автомобіль Subaru Forester згорів повністю, Volkswagen Beetle, що стояв поруч, – частково.

За припущенням медійника, інцидент, що стався, – це підпал, а причини пов’язані з його професійною діяльністю. Зокрема, Білецький є автором публікацій на тему закарпатської золотокопальні та оборудок на митниці.

“Ось ціна правди”, – коментує відео журналіст за кадром.

Джерело: фейсбук-сторінка Павла Білецького

За фактом пожежі Нацполіція Закарпаття відкрила кримінальне провадження, підозрюють підпал.  

Закарпатська обласна організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на власній сторінці у фейсбуку оприлюднила звернення до поліції з вимогою розслідувати інцидент, який Білецький вважає “помстою за позицію та низку викривальних публікацій”.

Джерело: фейсбук-сторінка Закарпатської організації НСЖУ

Голова НСЖУ Сергій Томіленко оприлюднив у фейсбуку заяву, в якій засудив злочин, назвавши його “актом залякування закарпатських журналістів”.

Джерело: фейсбук-сторінка Сергія Томіленка

“В українських журналістів є підстави бути в надзвичайній тривозі: нерозслідуваними є випадки підпалу авто журналіста Serhii Guz із Кам’янського, підпал редакції видання “Альтернатива” Roman Varshanidze в Овідіополі, підпал редакції місцевої газети в Самборі, підпал авто на Волині Катерині Дулапчій, директорці видання “Інсайдер Медіа”…” – нагадав він.

Нагадаємо, що Апеляційний суд Києва 21 вересня скасував рішення Броварського міськрайонного суду Київської області щодо закриття справи Кирила Баріхашвілі, якого обвинувачували в підпалі автівки водія програми журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях” (спільний проєкт “Радіо Свобода” і “UA: Перший”) Бориса Мазура.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter