Поліція виписала заборонний припис чоловікові, який вигнав на вулицю двох синів своєї співмешканки

Дата: 29 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Білій Церкві поліція покарала за невиконання батьківських обов’язків матір та її співмешканця, який вигнав двох п’ятирічних хлопчиків на вулицю. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

Умови, в яких жили двоє п’ятирічних дітей

Виявилося, що під час сварки співмешканець вигнав з будинку, в якому проживала родина, двох п’ятирічних синів жінки. Дітей, що ходили вулицею, побачили перехожі, які й зателефонували до правоохоронців. 

“Поліцейські встановили родичів дітей і згодом передали їх бабусі. Також про подію повідомили соцслужбам”, – розповіли поліцейські. 

Щодо матері склали адміністративний протокол за невиконання батьківських обов’язків, а її співмешканцю винесли терміновий заборонний припис, згідно яким він негайно залишає помешкання без права в майбутньому контактувати з родиною в будь-який спосіб.

Нагадаємо, що в січні минулого року в Україні набув чинності закон про запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насильству. У документі, зокрема, визначили, що домашнім насильством є інциденти не тільки між подружжям, а й значно ширшим колом осіб, передбачили можливість відокремити кривдника від жертви за допомогою термінового заборонного та обмежувального приписів. 

Згодом українські суди ухвалили щонайменше п’ять вироків за домашнє насильство, а в Києві чоловіка вперше на три місяці відправили до в’язниці за знущання з дружини. 

Як відомо, останнє дослідження ОБСЄ показало – дві третини (67%) жінок в Україні віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку. 

Водночас українки досі не знають, що робити, якщо вони зазнають насильства. Так, тільки 17% опитаних вважали себе поінформованими з цього питання, тоді як майже половина (48%) відчували, що мало знають, або зовсім не знали, що їм робити (17%).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter