Чоловіка відправили до в’язниці за знущання з дружини

Дата: 14 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Оболонський районний суд Києва відправив до в’язниці на три місяці чоловіка, який систематично знущався з власної дружини. 

Про це повідомили в прокуратурі. 

ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ СИСТЕМАТИЧНО ЗНУЩАВСЯ НАД ДРУЖИНОЮ, ЗАСУДЖЕНО ДО 3 МІСЯЦІВ АРЕШТУКиївська місцева прокуратура № 5…

Gepostet von Прокуратура міста Києва am Donnerstag, 14. November 2019

33-річний киянин, за словами правоохоронців, систематично скоював психологічне та фізичне насильство в сім’ї. Він на очах у дітей ображав нецензурними словами свою дружину, залякував, принижував та погрожував їй фізичною розправою. 

“Із січня по жовтень чоловіка дев’ять разів притягали до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, проте складені адмінпротоколи не вплинули на підозрюваного і не змінили його поведінку стосовно дружини”, – розповіли правоохоронці. 

Чоловіка взяли під варту прямо в залі суду. Прокуратура наголосила, що такий вирок за домашнє насильство в Києві ухвалюють уперше. 

Як відомо, проблема домашнього насильства стоїть дуже гостро в українському суспільстві. Дослідження з питань рівності між чоловіками та жінками показало, що понад вісім мільйонів українців мають серед знайомих жертв домашнього насильства. Найбільше від домашнього насильства потерпають жінки (83%), проте деякі з опитаних згадали, що серед їхніх знайомих, які стали жертвами насилля, були й чоловіки (2%).  

Із січня поточного року в Україні систематичне вчинення фізичного, психологічного чи економічного насильства щодо подружжя, або колишнього подружжя, або особи, з якою винний перебував чи перебуває в сімейних чи близьких стосунках, мешкає або мешкав разом, є злочином. За цей час українські суди ухвалили вже щонайменше п’ять вироків за домашнє насильство. 

 ZMINA підготувала спеціальну інструкцію з алгоритмом дій на випадок, якщо ви зіткнулися з домашнім насильством. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter