Поліція розслідує самогубство підлітка в Києві: напередодні хлопець втратив обох батьків унаслідок ковіду

Дата: 18 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за статтею “Доведення до самогубства” щодо факту смерті підлітка. Незадовго до цього батьки хлопця померли внаслідок ускладнень від коронавірусу. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

18 травня, як розповіли правоохоронці, рано-вранці до лікарні в тяжкому стані привезли 15-річного Дениса Родікова. Напередодні він пішов з дому, лишивши в соцмережах допис про те, що має намір вчинити самогубство. У ролику він підкреслив, що збирається накласти на себе руки не через цькування або проблеми в школі.

Пошуки поліція почала одразу після того, як він пішов з дому, не чекаючи підтвердження зникнення.

“Відстежували камери відеонагляду, встановили всі можливі зв’язки зниклого та тримали постійний контакт з усіма рідними та друзями Дениса. Для пошуків хлопця були задіяні всі підрозділи поліції Фастівщини, оперативники, спецпризначенці, ювенальні поліцейські Київщини, підключили аеророзвідку та кіберполіцію”, – розповідають правоохоронці. 

Як встановили слідчі, хлопець задля маскування викинув верхній одяг дорогою, у селищі Калинівка, а згодом стрибнув з мосту в Києві. 

За даними медіа, загиблий був сином Володимира та Діани Родікових – засновників дитячого будинку сімейного типу на Київщині, де вони виховували п’ятеро рідних та восьмеро всиновлених дітей. У березні обидва померли внаслідок ускладнень від коронавірусу. 

Нагадаємо, що за чотири місяці в Україні 126 дітей скоїли суїцид або намагалися це зробити. Найбільше таких фактів зареєстрували в Києві та області, а найчастіше до суїцидальних настроїв, згідно з даними Генпрокуратури, схильні дівчатка. 

На початку року в Боярці, що на Київщині, померла школярка. Дівчинка виплила 40 таблеток прямо в туалеті школи. Спочатку у її смерті почали винуватили смертельну гру з тіктоку. Водночас фактчекери, які шукали відео за хештегами про гру, не знайшли їх.

Невдовзі після цього в Кривому Розі викрили школярку, яка створила “групу смерті” в телеграмі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter