Поліція повідомила про підозру окупанту з Бурятії, який зґвалтував жінку на Київщині

Дата: 27 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру російському військовому, який зґвалтував жінку під час окупації Київщини. Докази зібрали під час документування воєнних злочинів на звільнених територіях.

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції.

Фото: Національна поліція України

Підозрюваний – військовий 37 окремої гвардійської мотострілецької бригади, 36 загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил РФ. Це військова частина міста Кяхта в республіці Бурятія.

Російського військового підозрюють у вчиненні сексуального насильства щодо жительки одного з населених пунктів Київської області.

На підставі зібраних доказів у межах розслідування кримінального провадження, яке здійснює ДБР, російському військовому повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (“Порушення законів та звичаїв війни”).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Робота з документування воєнних злочинів військовослужбовців РФ на окупованих територіях триває.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Офіс генерального прокурора.

Раніше ZMINA писала, що команда спеціальної представниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміли Паттен розслідуватиме злочини сексуального характеру, вчинені російськими військовими на території України під час війни. Для цього вже створено управління, а незабаром у Києві відкриють офіс спецпредставниці Генсека ООН.

Нагадаємо, що двом російським військовослужбовцям, які розстріляли мирного мешканця під час окупації Гостомеля, заочно повідомили про підозру.

Для розвантаження та переміщення боєприпасів окупанти намагалися залучити місцеве цивільне населення. Один з мешканців відмовився. Тоді окупанти, щоб залякати чоловіка, відвели його в лісопосадку начебто для розстрілу. Коли місцевий вдруге відмовився допомагати загарбникам, один з командирів віддав підлеглому наказ розстріляти чоловіка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter