Російським військовим, які вбили цивільного чоловіка на Київщині, повідомили про підозру

Дата: 05 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Двом російським військовослужбовцям, які розстріляли мирного мешканця під час окупації Гостомеля, заочно повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Джерело: Офіс генерального прокурора

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру двом російським військовослужбовцям за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у березні 2022 року на території Гостомельського притулку для тварин на вулиці Свято-Покровській окупанти облаштували тимчасовий військовий пункт.

Для розвантаження та переміщення боєприпасів вони намагалися залучити місцеве цивільне населення. Один з мешканців відмовився. Тоді окупанти, щоб залякати чоловіка, відвели його в лісопосадку начебто для розстрілу. Коли місцевий вдруге відмовився допомагати загарбникам, один з командирів віддав підлеглому наказ розстріляти чоловіка.

Нагадаємо, у місті Буча на Київщині правоохоронці виявили останки ще двох людей, убитих російськими військовими під час окупації регіону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter