Поліція п’ять років не розслідує побиття активіста Євромайдану

Дата: 01 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Поліція майже 5 років не розслідує побиття в Івано-Франківську активіста Євромайдану Максима Кицюка.

Про це він написав на своїй сторінці у Faceboook.

Сюжет про побиття активіста 

Напад на Максима стався в листопаді 2013 року. Вночі він разом з другом повертався додому, коли невідомі гукнули хлопців та почали бити. Друг активіста тоді згадував, що троє нападників били тільки Максима, а тому постраждалий припустив, що побиття пов’язане з громадською діяльністю.

Після нападу поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “Хуліганство”. З участю в Євромайдані правоохоронці напад не пов’язували.

Через п’ять років, за словами Кицюка, поліція не знайшла жодних підозрюваних.

“Восени минає п’ятий рік по моїй справі – нуль підозрюваних, зеро активності міліції, а тепер поліції. А це значить, що навіть якщо когось і знайдуть – термін давності сплив. Лише шрами, автономний гідрометцентр у ногах, провали у пам`яті та гірке усвідомлення незахищеності в країні і прикре усвідомлення, що з кожним днем ризики вищі”, – написав він.

Нагадаємо, що нещодавно сталася низка нападів на активістів: у Херсоні невідомий облив кислотою керівницю справами виконкому міської ради Катерину Гандзюк, у Бердянську на Запоріжжі застрелили активіста й учасника АТО Віталія Олешка, а в Одесі напади на активістів, за словами постраждалих, стали звичним явищем.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter