Поховали білоруса Віталія Шишова, якого знайшли повішеним у лісі під Києвом

Дата: 27 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві поховали білоруського активіста і голову Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, якого знайшли повішеним на початку серпня.

Про це повідомили в Білоруському домі в Україні. 

Фото: Білоруський дім в Україні

Поховання відбулося на 55-й день після смерті Шишова. Рідні та друзі білоруса раніше зазначали, що тіло не віддавали через проведення слідчих дій. Дівчина Шишова Божена Жолудь розповідала, що начальник моргу на її запитання, коли можна буде забрати тіло та коли закінчаться експертизи, заявив, що вони “не зобов’язані нічого говорити”.

Поховання відбувалося непублічно. Друзі чоловіка в неділю, 26 вересня, зібралися на майдані Незалежності та провели акцію пам’яті. Вже наступної неділі, 3 жовтня, вони планують провести службу в одному із соборів Києва, щоб усі охочі могли з ним попрощатись. 

Своєю чергою правоохоронці ще не повідомляли про результати експертизи в справі. 

Фото: Білоруський дім в Україні

Київські поліцейські знайшли тіло Шишова в парку неподалік його дому 3 серпня. Він зник, коли вийшов на ранкову пробіжку напередодні. Правоохоронці одразу розпочали кримінальне провадження за статтею “Умисне вбивство”, однак перевіряють усі версії, зокрема про вбивство, замасковане під самогубство. 

Адвокатка Олена Гаврилюк розповідала, що питань у справі більше, ніж відповідей.

Організація “Білоруський дім в Україні”, яку очолював загиблий, допомагає білорусам, які втекли від режиму Олександра Лукашенка, з працевлаштуванням, пошуком житла та легалізацією. Водночас її пов’язують з ультраправим діячем Сергієм Коротких (відомим також як Боцман та Малюта), який навчався в школі білоруського КДБ, воював у Чечні та був близьким соратником російського неонациста Максима Марцинкевича (Тесака).

Батуліна ЗМІ називають одним із соратників Коротких. 4 серпня йому заборонили в’їзд до України на три роки.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter