У Києві знайшли повішеним голову Білоруського дому в Україні

Дата: 03 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві знайшли мертвим очільника Білоруського дому в Україні (БДУ) Віталія Шишова. 

Про це повідомили у поліції. 

Фото: телеграм-канал Білоруського дому в Україні

Друзі Шишова повідомили про його зникнення ввечері 2 серпня. Вони припускали, що той вийшов на ранкову пробіжку та зник. 

“З його номера було зроблено кілька так званих “глухарів”, однак зв’язатися з ним неможливо. Більше на зв’язок він не виходив. Ми прочесали масив, де він зазвичай здійснював пробіжки, але ніяких слідів Віталія не виявили”, – розповідали вони у телеграм-чаті Білоруського дому в Україні. 

Поліція знайшла Шишова повішеним у парку, неподалік від місця його проживання. Мобільний телефон і особисті речі чоловіка вилучили, а повну картину подій правоохоронці пообіцяли встановити після допиту свідків, аналізу відеозаписів з камер системи “Безпечне місто” та проведення експертиз і слідчих експериментів. 

Поліція звернулась до всіх, хто знав Шишова, з проханням  надати інформацію про останні тижні його життя, його психоемоційний стан, можливі погрози тощо. 

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею “Умисне вбивство”, але перевірятимуть всі версії, зокрема версію про вбивство, замасковане під самогубство.  

Організація “Білоруський дім в Україні”, яку очолював Шишов, допомагає білорусам, які втекли від режиму Олександра Лукашенка, з працевлаштуванням, пошуком житла та легалізацією. Водночас її пов’язують з ультраправим діячем Сергієм Коротких (відомим також як Боцман та Малюта), який навчався в школі білоруського КДБ, воював в Чечні та був близьким соратником російського неонациста Максима Марцинкевича (Тесака). 

За інформацією правозахисного центру “Вясна”, раніше знайомі Шишова нібито повідомляли про те, що той помічав за собою стеження. 

“Також підозрілі люди підходили до нього і до його дівчини, намагалися розмовляти”, – розповідали правозахисники. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter